Proje ortaklarımız 

Associació PROSEC, İspanya'nın Lleida kentinde bulunan ve sosyal olarak dışlanmış gruplara yardım eden, savunmasız çocuklar, gençler, aileler ve yetişkinler için eğitim, öğretim ve sosyal koşulları iyileştiren, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Yaygın eğitim, gençlik/aile desteği, çocuk bursları, paralel eğitim programları ve gönüllüler tarafından desteklenen yüksek eğitimli sosyal eğitimcilerle gençlik programları sağlayan çeşitli bölümler içermektedir. Kuruluşun Eğitim ve Meslek Edindirme bölümü, istihdam edilebilirlik fırsatlarını artırmayı amaçlayan iş rehberliği ve eğitim kursları yoluyla risk altındaki gençleri/yetişkinleri entegre etmeyi amaçlamaktadır. Prosec ayrıca, daha az fırsata sahip gençler için gönüllülük, sporda ırkçılık ve işsiz genç yetişkinler için yeterlilik doğrulama gibi çeşitli konularda Ana Eylem 2 projeleri de dahil olmak üzere çeşitli Avrupa işbirliği ve hareketlilik projelerine liderlik etmiştir. 

Merkezi Ankara'da bulunan Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği (IYACA), gençleri ve gençlik çalışanlarını çeşitli yönlerden kişisel gelişimi destekleyen gönüllülük ve yaygın eğitim faaliyetlerine katılmaya teşvik etmektedir. Kuruluşun amacı, kendine güvenen, kültürel farkındalığa sahip, farklı kültürleri kucaklayan ve sorun çözen bir gençlik yetiştirmektir. IYACA ayrıca gençler ve gençlik çalışanları arasında çeşitli gönüllülük ve hareketlilik fırsatları konusunda farkındalık yaratmayı, AB ideallerini desteklemeyi ve ilgi alanlarında uluslararası perspektifleri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca gençlerin, azınlıkların ve göçmenlerin güçlü yerel ağlar, küresel vizyonlar ve toplumsal katkılar oluşturmalarına yardımcı olmaya ve sosyal, kültürel, sanatsal ve mesleki gelişimi teşvik etmeye öncelik vermektedir. IYACA'nın katılımcıları ve yararlanıcıları, kapsamlı deneyimleri ve uluslararası ağları sayesinde gençlerin sosyal ve ekonomik hayata aktif katılımını kolaylaştırmakta, karar alma süreçlerini, sürdürülebilir gençlik politikalarının geliştirilmesini, hayat boyu öğrenmeyi ve işgücüne katılımı etkilemektedir. 

K.A.NE. Kalamata şehrinde bulunan ve gençlik gelişimi, sosyal içerme, mesleki eğitim ve kültürel öğrenmeyi teşvik eden bir Yunan STK'sıdır. Amaçları, risk altındaki gençleri, göçmenleri ve mültecileri hedef alarak eğitim yoluyla aktif vatandaşlık ve büyümedir. K.A.NE. tarafından işletilen Kalamata Gençlik Merkezi, 5.000'den fazla üyesini göçmen, mülteci ve Roman entegrasyonunu vurgulayan kapsayıcı atölye çalışmalarına dahil etmektedir. Sertifikalı bir Mesleki Eğitim Merkezi olan K.A.NE. Eğitim Merkezi çeşitli yenilikçi mesleki programlar sunmaktadır. Takvimdeki büyük bir etkinlik olan Kalamata Sokak Festivali, kentsel sanat, spor ve müzik yoluyla sosyal içermeyi teşvik etmektedir. K.A.NE. ayrıca çeşitli uluslararası program ve projelerde de geniş deneyime sahiptir. Kuruluş araştırma, içerik oluşturma, eğitim araçları, fiziksel ve dijital öğrenme konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca hareketlilik, gönüllülük, yaygın öğrenme, mesleki eğitim, küresel öğrenicilere ev sahipliği yapmak için yerel altyapıyı kullanma ve Avrupa öğrenimini etkinleştirme alanlarında da uzmanlaşmıştır. 

Welcome Home International, toplumda başarılı olmak için insancıl ve sıcak bir ortama ihtiyaç duyan yeni gelenleri desteklemek için yenilikçi ve ilerici yöntemler bulmaya çalışmaktadır. Kuruluş, yeni gelenlerin ve yerel topluluk üyelerinin entegrasyonun doğal bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları araçları ve bilgileri edinebilecekleri sıcak ortamlar yaratmak için uygulamalı projeler planlamakta ve uygulamaktadır. Welcome Home International, yaygın eğitim dili edinimi, kadınlar ve çocuklar için özel destek grupları ve toplum katılımı için kesişen fırsatların yaratılması için yenilikçi materyal ve faaliyetler sağlama konusunda uzmanlaşmıştır. Kuruluş, çeşitli işbirliği ve ortak Avrupa projeleri üzerinde çalışarak giderek artan bir deneyim zenginliğine sahiptir. 

Artemisszió, merkezi Budapeşte'de bulunan, kâr amacı gütmeyen bağımsız bir Macar kuruluşudur. Kuruluş, karşılıklı anlayışı ve toplumsal uyumu geliştirmek için farklı gruplar arasında diyaloğu teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Özel ekip, kültürlerarası eğitim, eğitim programları ve hareketlilik gençlik projeleri aracılığıyla sosyal ve kültürel açıdan dezavantajlı grupların entegrasyonuna yardımcı olmaktadır. Kuruluş ayrıca çeşitli profesyoneller için akredite kültürlerarası eğitim sağlamaktadır. Kritik olaylar ve tartışma tiyatrosunu kullanan Artemisszió, öz farkındalık, iletişim, çatışma yönetimi ve marjinal gruplar için kapsayıcılık gibi çeşitli alanlarda bireysel gelişimi destekleme konusunda yeteneklidir. Kuruluş, 'Mira' adlı kültürlerarası topluluk alanında çeşitli gruplarla mentorluk programları yürütmekte ve çeşitli yaratıcı ve sanat temelli faaliyetler üzerinde işbirliği yapmaktadır. Uzun vadeli projeler, eğitim ve yenilikçi öğretim alanlarındaki uzmanlıklarıyla sosyal, etnik, dilsel ve kültürel çeşitliliği ele almaktadırlar. Ayrıca kapsayıcılık, azınlık çalışmaları ve pedagojik yeniliklere odaklanan küresel projelere liderlik etmekte ve katılmaktadırlar.